10 gode råd til dig, som er startet som selvstændig vinduespudser eller som overvejer at gøre det

Er du startet som selvstændig vinduespudser eller overvejer du at gøre det?

Det er en spændende tid, når man bygger sin egen virksomhed. Men der er også mange ting at holde styr på og mange nye ting, man skal lære og være opmærksom på.

Det er bestemt ikke alle, som lykkedes og får success i branchen. Men for de, som gør, kan der være gode penge at tjene og livet som selvstændig kan være pænt tilfredsstillende.

I denne artikel har vi samlet nogle enkle, men gode råd, som du kan bruge, hvis du ønsker at bygge en succesfuld vinduespudservirksomhed.

Her er 10 gode råd

  • Vær kvalitetsbevidst, professionel og lever et godt stykke arbejde til dine kunder. Smil og vær høflig, selvom du har en dårlig dag, og giv altid en god kundeservice. I sidste ende er det dine kunder, du skal leve af, så behandl dem pænt. Så vil de også være trofaste mod dig og anbefale dig til venner og bekendte.
  • Vind kunder på god service, ikke på pris. Alt for mange starter for billigt og ender med at gå konkurs. I begyndelsen kan det føles svært, men over tid bliver det nemmere, når folk begynder at snakke og rygterne spredes om den gode kvalitet, du leverer til fornuftige priser. Se også Fensters tips til at skaffe nye kunder.
  • Sørg for at få færdigheder og erfaring på plads, hvis du ikke har kørt som vinduespudser tidligere. Du kan først tjene fornuftige penge, når du kan holde et jævnt tempo, samt prissætte dine opgaver fornuftigt. Overvej at blive ansat hos en vinduespudser i en periode, så du kan blive sidemandsoplært. Der findes også forskellige virksomheder, som udbyder kurser i vinduespudsning.
  • Lær at fastsætte priser på opgaver i det marked, du kører. Hvis du har kørt som vinduespudser tidligere, så har du sikkert allerede en god fornemmelse for, hvor lang tid forskellige opgaver tager. Så er det bare at beslutte en timepris og så gange med tiden på opgaven.
  • Fokuser på at anskaffe faste kunder, dvs. kunder, der skal have service med fast interval, f.eks. hver 4, 8 eller 12 uge. Langvarige kundeforhold sikrer dig en stabil indtjening, også i de mørke vintermåneder, så du kan betale dine løbende omkostninger og løn til dig selv. Og når du en dag vil sælge forretningen, så er det omsætning fra de faste kunder, man kigger på, når virksomhedens salgspris skal fastsættes.
  • Opbyg dine kunder i udvalgte geografiske områder for at begrænse kørslen. Du tjener ingen penge, når du sidder bag rattet. En god tommelfingerregel til at starte med er maks. en times kørsel fra hjemmeadressen. Når kundebasen vokser over tid, så kan du sælge nogle kunder fra og i stedet fokusere på kunder, der ligger tæt samlet i klynger, hvor der er begrænset kørsel imellem dem.
  • Anvend et professionelt program udviklet specifikt til vinduespudsere fra starten af. Så har du styr på dine kunder og aftaler og kan yde en god kundeservice. Programmet skal som minimum kunne hjælpe dig med kundestyring, aftalestyring, planlægning af opgaver, ruteoptimering og automatisk fakturering. Se også Fensters tips til at vælge et godt program til vinduespudsere.
  • Sikkerhed, forsikring og kvalitetsudstyr: Sørg for at have de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger på plads. Anskaf dig professionelt udstyr, så du kan arbejde effektivt og sikkert ved brug af korrekte teknikker. Samtidig skal du have den relevante forsikringsdækning for at beskytte både dig selv og dine kunder i tilfælde af uheld.
  • Skab dig et netværk i branchen, som du kan trække på, når du har brug for et godt råd, eller hvis du får brug for hjælp til en opgave. Det kan være andre lokale vinduespudsere, eller online Facebook grupper med samme formål. Eksempelvis Fenster Partner Facebook-gruppen, hvis du vælger at blive Fenster Partner.
  • Hold ud. De første par år kan være hårde. At bygge en virksomhed op som selvstændig vinduespudser er ikke en leg. Det er hårdt arbejde. Men når du lykkedes med det, så er det det hele værd! (og skulle du finde ud af, at det alligevel ikke er noget for dig, så kan du jo altid sælge biksen og blive lønmodtager igen).

Læs flere artikler

happy people